Nieuws De Nieuwe Yogaschool | De Nieuwe Yogaschool

Dankbaarheid is liefde voelen voor wat is

Beste yogi,

Het klinkt misschien merkwaardig, maar de laatste dagen voel ik ondanks en vooral ook dankzij de crisis diepe gevoelens van dankbaarheid. Het is iets wat ik herken van vroeger, waarin persoonlijke crisis me met mijn rug tegen de muur zette. Het maakt me op de 1 of andere manier bewust van dingen waar ik me tot dan toe niet bewust van was geweest. Wat eerder zo vanzelfsprekend was, daar voel ik nu een grote dankbaarheid voor. De liefde van dierbaren om me heen bijvoorbeeld. Maar ook de mogelijkheden en kansen die ik voel om nieuwe wegen te onderzoeken. Talenten te gebruiken om te kunnen dienen. Anderen. De wereld. Ik ben gek genoeg dankbaar dat het leven me deze uiterst confronterende spiegel voorhoudt.

‘’Anderen. De wereld.’

Dankbaarheid is liefde voelen voor wat is. Dankbaarheid is een uitdrukking van liefde. Vanuit hier te leven en anderen op die manier tegemoet te treden geeft uiting aan onze goddelijke natuur. Van waaruit geef je? Ben je aan het weggeven of aan het uitdelen? Als dankbaarheid een medicijn zou zijn, dan zou het zomaar het best verkochte product kunnen zijn voor de wereldgezondheidszorg.

‘’Dankbaarheid is liefde voelen voor wat is.’

Dankbaar ben ik ook vooral voor onze school. Het is onze school die me stimuleert om te streven naar oprechte expressie. Dankbaar ben ik dat jij en ik onze school gebruiken voor verbinding. Om te inspireren en geïnspireerd te worden.

Meister Eckhart verwoorde het treffend: "If the only prayer would be if you say thank you, it will be enough."

Namasté,
Johan
Dankbaarheid is liefde voelen voor wat is

Terug
DNYS Café | 2023 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ

Login

Wachtwoord kwijt?