De Nieuwe Yogaschool

Skadi van Paasschen

Skadi van Paasschen
Skadi begon haar passie voor beweging al op een jonge leeftijd. Als kind leerde zij al vroeg experimenteren met het menselijk lichaam waardoor ze op elf jarige leeftijd in het NL jeugdteam voor Gymnastiek belande. Na drie jaar van intense trainingen en wedstrijden moest ze haar olympische droom laten gaan vanwege verschillende blessures aan haar linkerhand.

De vele operaties en fysiotherapie die ze moest ondergaan, maakten haar bewust van het menselijk lichaam en het helende werking ervan. Haar persoonlijke ervaring en de wil om mensen te helpen zorgden ervoor dat ze 1995 Mensendieck ging studeren en vele jaren als therapeut heeft gewerkt in verschillende ziekenhuizen en revalidatieklinieken.

Skadi nam haar eerste yogales in 2003 en was direct geïnspireerd. In 2004 voltooide ze de Vinyasa yoga docentenopleiding bij Yoga Moves (Utrecht) en begon aan een persoonlijke reis naar Mysore, India. Hier werd verliefd ze op Ashtanga Yoga. In die periode was ze in de gelegenheid om te leren van de verschillende leden van de Jois-familie (Sri K Pattabhi Jois & Saraswathi Jois) en verdiepte ze haar practice. Tevens had ze ook het voorrecht om Gabriel Azoulay te ontmoeten die haar de principes van Yin Yoga leerde. “ Het voelde voor mij alsof ik het beste van beide werelden had (de yin en de yang)”
In 2006 besloot Skadi Yin Yoga te studeren waar ze zowel bij Paul Grilley (500 HR) als Sarah Powers de Teacher Training heeft volbracht. Ze heeft deelgenomen aan verschillende workshops en intensief gewerkt met internationale docenten zoals Saraswathi Rangaswamy, Manju Jois, Dharma Mitra, Radha & Pierre, Kino MacGregor, Russty Wells, Lino Miele, Petri Raisanen en vele anderen. Skadi reist regelmatig de wereld af om teacher te ontmoeten voor persoonlijke verdieping.

Skadi is een geboren leraar en geeft je met haar unieke en speelse manier van lesgeven de handvatten voor een levenslange yoga practice.
In 2014 bracht Skadi haar eigen Yin Yoga boek “ Yoga geeft ruimte” en leidt ze regelmatig Yin Yoga Teacher Trainings en retreats in het buitenland.
Ze is gespecialiseerd in Ashtanga, Vinyassa en Yin Yoga. Daarnaast heeft zij in 2015 de cursus Magnified Healing volbracht en studeerde ze 2018 bij Petri Raisanen de Finse Healing technieken.Terug
DNYS Café | 2024 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ

Login

Wachtwoord kwijt?