De Nieuwe Yogaschool

Thirza van de Hoeff

Thirza  van de Hoeff

Thirza: “Wanneer we met aandacht yoga beoefenen, wordt yoga meditatie in beweging. Al het buigen en stretchen en omkeren en twisten wordt dan een krachtige manier om onze geest helder te krijgen, ons hart te openen en onze oordelen te laten varen.”

Binnen yoga-land is Thirza een zeer bekende naam. Misschien dat je haar ook wel kent van het blad Happinez of van Yogamagazine of ben je haar tegengekomen op festivals als bv. Lowlands, Happinez festival en Healthy Fest.
Na haar studies SPH (specialisatie psychiatrie/psychologie) en haar sportopleiding begon Thirza haar werkende carriere als activiteiten-therapeut binnen de psychiatrie.

In die tijd beoefende zij ook karate op hoog niveau. Thirza heeft in haar leven altijd op hoog niveau gesport. Vroeger was dat turnen, later werd dat karate. Na een blijvende blessure besloot zij – met pijn in haar hart - te stoppen met karate en in 2004 kwam yoga op haar pad.Ze ontdekte – tot haar eigen verbazing - niet alleen dat zij aanleg had voor yoga, maar bovenal dat yoga haar een diepe connectie gaf met zichzelf en ze voelde dat hier haar weg lag. En dat hier ook de weg lag waar ze mensen het meest te bieden heeft. Yoga werd een passie in haar leven en yoga is een onderdeel van wie zij is. Door het volgen van zeer gedegen yogaopleidingen en door haar manier van lesgeven is Thirza uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende yogadocenten op het gebied van vijnana-, yin- en ashtanga-yoga.

Als yogadocent kenmerkt Thirza zich door haar motiverende wijze van lesgeven, waarbij zij mensen laat ontdekken waar hun grenzen, uitdagingen, mogelijkheden en motivaties liggen. Thirza moedigt mensen aan, in een veilige setting, open te staan om uit hun comfort-zone te stappen en zo alle gebieden in zichzelf te (her)ontdekken.Ze is een yoga-docente bij wie je je direct op je gemak voelt. Met haar warme persoonlijkheid, haar humor, haar professionaliteit en haar plezier geeft ze elke les inhoud. Thirza geeft je haar volle aandacht. Door haar oog en aandacht voor het individu ziet zij precies wat er nodig is.Terug
DNYS Café | 2023 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ

Login

Wachtwoord kwijt?