Nieuws De Nieuwe Yogaschool | De Nieuwe Yogaschool

Echte verbinding in een digitale Wereld

Amsterdam, 2 mei 2024

Op vrijdag 10 mei, tijdens de officiële Nationale Offline Dag organiseert The Offline Club haar Digital Detox Hangout bij De Nieuwe Yogaschool, waar je op vrijdagavond bewust van je telefoon kunt ontkoppelen om in plaats daarvan echte verbinding te ervaren.

In een wereld waarin jongeren en volwassenen steeds meer worstelen met schermverslavingen, klinkt er gelukkig ook een tegengeluid. The Offline Club - een initiatief van Ilya (27), Valentijn (27) en Jordy (28) - is er ‘to swap screen time for real time’.

Recent organiseerde The Offline Club één van de eerste Digital Detox Hangouts bij De Nieuwe Yogaschool. Na een volgeboekte eerste editie komen nu meer Digital Detox Hangouts bij De Nieuwe Yogaschool om bewust van je telefoon ontkoppelen en in plaats daarvan echte verbinding te ervaren.

Een vrijdagavond zonder schermen

Een gezellig gevulde huiskamer op een vrijdagavond. Mensen genesteld op lage banken of grote kussens op een hoogpolig tapijt. Sommigen verdiept in een boek, anderen tekenend in een schetsboek of zachtjes pratend met elkaar. En het belangrijkste: geen telefoon of laptop in zicht. Zo zag de eerste Digital Detox Hangouts er uit in de huiskamer van het DNYS Café.

echte verbinding tijdens de Digital Detox Hangout bij DNYS

Meer vraag naar echte verbinding

De Digital Detox Hangouts van The Offline Club ontstonden vanuit een verlangen van bedenkers Ilya, Valentijn en Jordy naar authentieke verbinding in een tijd waarin schermtijd de overhand neemt. Zij zijn duidelijk niet de enigen. Na een succesvolle start in Amsterdam ging hun eerste reel op Instagram viral en groeide het Instagram-account van The Offline Club van 0 naar inmiddels bijna 200k volgers en trok het initiatief zelfs de aandacht van (inter)nationale media.

Ilya, co-founder van The Offline Club deelt: “Jordy, mijn compagnon was een aantal dagen offline gegaan in een huis in de natuur. Dat inspireerde me om dat ook te doen als experiment. Ik kwam terug met zoveel inspiratie en voelde me heel erg opgeladen na een drukke tijd. Toen dacht ik: meer mensen moeten dit ervaren. Zo kwamen we op het idee van The Offline Club.”

Verbinding met jezelf en gelijkgestemden

Tijdens Digital Detox Hangouts kunnen deelnemers bewust van hun telefoon ontkoppelen en in plaats daarvan vertragen, vrij van digitale afleidingen. De vrijdagavonden in de knusse huiskamer van het DNYS Café bieden de ruimte om te ontspannen met een goed boek, een bordspel te spelen, een goed gesprek te voeren, of de creativiteit de vrije loop te laten met een groep gelijkgestemden.

Ilya: “In het begin wilden we de avonden heel open laten, maar toen merkten we dat mensen het toch eng vonden om te praten als het stil was. Daarom hebben we ervoor gekozen om ‘time to yourself’ af te wisselen met ‘time to connect’. Tijdens ‘time to yourself’ zie je veel mensen lezen, schrijven of tekenen. Tijdens ‘time to connect’ gaan sommige mensen daarmee door en gaan anderen het gesprek aan.”

Samen offline gaan als datenight

Digital Detox Hangouts zijn een laagdrempelige manier om even afstand te doen van je telefoon. Ze zijn er om mensen samen te brengen en offline te gaan. Voor een hangout betaal je 7,50, net zoals je voor een ander evenement zou doen en dat is het waard, zo blijkt uit enkele reacties van deelnemers: “I promised my girlfriend a unique date night, so here we are.”; “I read a book and I made a friend.” en “I felt like I was in a shared living room - it was magical.”

Aanmelden voor de volgende editie

Voor wie liever iets ontspannends doet dan uitgaan op vrijdagavond kan in mei bij De Nieuwe Yogaschool terecht voor een Digital Detox Hangout van The Offline Club. Hier vind je de verschillende Hangouts in mei om je aan te melden.

Echte verbinding in een digitale Wereld

Terug
DNYS Café | 2024 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ

Login

Wachtwoord kwijt?